Amikor itt a jó idő, és már nem nagyon van kedvünk a konyhában ácsorogni. Esetleg a munkából hazaérve fáradtan, inkább nem vacsorázunk, csak ne kelljen főzni – az ilyen alkalmakra ez az étel tökéletes.
A csirkemell nagyon hamar elkészíthető, és tényleg csak a fűszerek sokszínűségével varázsolhatjuk el hol keleties hol görögös esetleg a kissé csípősebb vonalat kedvelő mexikói vagy éppen a hagyományossá azt.
A saláta hozzá pedig könnyed, friss és mindenki nagyon szereti nálunk.
Hozzávalók: 2-3 csirkemell, Provence-i fűszerkeverék, só, bors, 6-8 szem paradicsom, 1 csomag mozzarella sajt, 1 fej főzőhagyma, friss bazsalikom, kevés olíva olaj
A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, befűszerezzük és néhány percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek érvényesülni tudjanak. Én minden fűszert belemasszírozok a húsba.
Kevés olíva olajon el kezdem sütni a hús szeleteket. Miközben sülnek elkészítem a paradicsomsalátát.
Ehhez a paradicsomokat megmosom és szeletekre vágom. Sózom, borsozom és meglocsolom kevés olíva olajjal. Ezután mehet bele a mozzarella sajt és a bazsalikom is. Ha nagy darabot vásárolunk akkor én bele szoktam tépkedni a sajtot, a kis golyók esetében csak egyszerűen hozzákeverem a salátához. Mire a saláta összeáll, a hús is elkészül és már lehet tálalni is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: