Danadi's Kitchen

Oma's Quarkkuchen - Nagyi túrótortája

Gyerekkoromban ezt a sütemény nagyon sokszor ettem. Német nagymamám készítette és általában a délutáni kávé mellett ettük. Nagyon szerettem. Most pünkösdre készítettem még az eredeti recept alapján. Anyu titkos füzetéből származik, amit nem is adott ki a kezéből, ezért azt lefényképeztem és úgy vittem haza. 🙂
Egyébként a süteményt nagyon egyszerű elkészíteni, bár nem túl olcsó a túró miatt.
Németországban ezt a fajta túrót, amivel mi találkozhatunk a boltokban, nem nagyon ismerik. Náluk egy jóval lágyabb “túrókrém” kapható, ami ehhez a süteményhez az igazi. 
Természetesen a hagyományossal is készíthetjük, mint ahogy most én is tettem.
Hozzávalók: 1 kg túró,250g cukor, 100 g margarin, 4 tojás, 6 ek búzadara, 2 citrom leve és héja, 1/2 csomag sütőpor, tetejére 1 tojás sárgája
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót , búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját.
Kerek kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk ebbe öntjük a masszát, tetejét megkenjük 1 db tojás sárgájával végül sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percit. Ha nagyon barnulna, a tetejét fedjük le egy kis fóliával. Ugye nem ördöngösség? 
894018_662747583790684_1367289700792026099_o
1617115_662747570457352_5282016267347279370_o
882357_662747610457348_9144368073934658372_o
10001041_662747633790679_6725768583890765631_o
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!