Hozzávalók: 2 üveg zöldborsó (zsenge, vagy finom), libazsír, 2 újhagyma karikázva, liszt, húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is), aprított petrezselyem, tejszín, só, bors, pirospaprika.
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is. Kb. 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével leturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a tejszínt 1-2 percig együtt főzzük, és már tálalhatjuk is. Hozzá akár pirított zsemlekocka, vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.