Danadi's Kitchen

Falusi hot-dog

Hot dogot már többfélét is készítettem. Ezt a mostani receptet egy régebbi újságban találtam, nagyon megtetszett, úgyhogy kipróbáltam. Nem bántam meg. De hogy egy negatív dolgot is mondjak róla… nagyon gyorsan elfogy. 🙂
Elkészíteni nagyon egyszerű, és nem kell hozzá sok minden, ráadásul viszonylag olcsó és laktató is.
Hozzávalók: 70 dkg liszt, fél marék só, 2,5dkg élesztő, 4 dl langyos víz, cukor, kolbász, mustár.
Az élesztőt langyos vízben cukorral fel kell futtatni, amikor már habos belekeverem a sózott lisztbe. A vizet csak óvatosan adagolom hozzá, csak annyi kell bele amennyit a liszt felvesz. Jól kidagasztani, 1 órát állni hagyni. Tojásnyi darabokat a képen látható módon formázni, Meg kell kenni jó sok mustárral, majd mehet bele a kis darab negyedelt kolbász. Forró sütőben pirosodásig sütni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!