Francia pirítós diós bundában – Croque-monsieur

A francia piritós vagy ahogy a franciák nevezik Croque-monsieur a kávéházak legkedveltebb szendvicse. Ennek kicsit bővített változatát (tükörtojás a tetején) a croíue-madame-t már én is készítettem.
Receptje itt: https://danadiskitchen.cafeblog.hu/2013/07/28/croque-madame-kalapos-szendvics/
Ennek jellegzetessége a tetején sült tükörtojás.
Egyik reggel a hagyományos bundáskenyér helyett készítettem ezt az egyszerű de annál nagyszerűbb szendvicset. Egy kicsit megbolondítottam azzal, hogy a tojás bunda után durvára darált dióba mártottam a szendvicseket, majd úgy sütöttem meg.
Hozzávalók: toast kenyér, sonka, sajt, tojás, durvára darált dió és a sütéshez olaj
Két szelet toast kenyér közé sonkát és sajtot teszük. A tojást felverjük és a szendvicsek mindkét oldalát  belemártjuk, majd ezután a dióban is megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán addig sütjük, míg a tojásbunda szép aranybarna színt kap.
Tovább a blogra »