Danadi's Kitchen

Francia pirítós diós bundában - Croque-monsieur

A francia piritós vagy ahogy a franciák nevezik Croque-monsieur a kávéházak legkedveltebb szendvicse. Ennek kicsit bővített változatát (tükörtojás a tetején) a croíue-madame-t már én is készítettem.
Ennek jellegzetessége a tetején sült tükörtojás.
Egyik reggel a hagyományos bundáskenyér helyett készítettem ezt az egyszerű de annál nagyszerűbb szendvicset. Egy kicsit megbolondítottam azzal, hogy a tojás bunda után durvára darált dióba mártottam a szendvicseket, majd úgy sütöttem meg.
Hozzávalók: toast kenyér, sonka, sajt, tojás, durvára darált dió és a sütéshez olaj
Két szelet toast kenyér közé sonkát és sajtot teszük. A tojást felverjük és a szendvicsek mindkét oldalát  belemártjuk, majd ezután a dióban is megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán addig sütjük, míg a tojásbunda szép aranybarna színt kap.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Danadi says:

    Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Eredetileg a dió nélkül készül, én csak egy kicsit megbolondítottam vele. 🙂

  2. Vicuska says:

    Milyen különleges, még nem hallottam róla. Finom lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!