A kisebbik gyermekem kedvence a puding. Akkor az igazi, ha ő segédkezhet az elkészítésében. Ne gondoljatok semmi különlegességre… ez csak számunkra az, mert együtt készül.
A spejban lévő tartalékok között ő választotta ki a csokidarabkás variációt.
Vasárnapi desszerthez méltóan viszont egy kicsit megbolondítottuk.
Hozzávalók, 0,5 l tej, 1 csomag tetszés szerinti pudingpor, 2-3 ek cukor, áfonya dzsem, erdei gyümölcsök (fagyasztott), amarettini keksz, juharszirup.
A pudingot a szokott módon elkészítjük. Átlátszó poharakba töltjük. Mikor már megdermedt vastagon megkenjük áfonya dzsemmel. Mehetnek rá a kis darab amarettini kekszek (aki szereti előtte rumban is áztathatja) tetejére kerül az erdei gyümölcs – végül pedig juharsziruppal locsoljuk meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: