Cukkinis quiché

A kert még mindig ontja a cukkiniket, így ma ez a francia pite készült belőle.

Eredetileg hús nélküli változatban szerettem volna elkészíteni, de mivel maradt még 2 sült csirkecomb, az is belekerült. Ez viszont nagyon jó ötlet volt. A húsimádóknak mindenképpen. Egyébként érdemes elkészíteni mondjuk akár sonkával is…

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, só, némi meleg víz (csak annyi, amitől összeáll a tészta),

töltelékhez: cukkini, sajt, sült csirkehús, petrezselyem, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek tejföl, 1 db tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és amíg a tölteléket előkészítjük, hideg helyre tesszük.

A cukkinit lereszeljük, sózzuk majd a felesleges levet kinyomkodjuk belőle.

Egy pite formába belenyomkodjuk a tésztát. Lehet kinyújtani is, annyira, hogy a szélein túllógjon, hogy vissza lehessen hajtani. A formát pedig nem szükséges kivajazni.

Erre mehet a cukkini, reszelt sajt, bazsalikom és petrezselyem és az apróra vágott sült hús. A tejfölbe elkeverjük a préselt fokhagymát, megfűszerezzük ízlés szerint, majd hozzákeverjük a tojást is. Ezt öntjük a tetejére. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.



Tovább a blogra »