Danadi's Kitchen

Sajtleves pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal

Vagyunk úgy páran vele, hogy nincs kedvünk főzéshez. Persze ilyenkor a legegyszerűbb lenne rendelni valamit, de én szeretem tudni, hogy az étel hogyan készült. Az ilyen semmikedvem alkalmakra ez a leves nagyon bevált. Nagyon kevés hozzávalóból és minimális munkával finom ízletes vacsorára valót dobhatunk össze.
Hozzávalók: 1 db füstölt tömlős sajt, 1 db natúr tömlős sajt, 1 kis fej vöröshagyma, olíva olaj, szerecsendió, fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, zöldség alaplé, tejszín, 1-2 szelet fehér vagy barna kenyér, reszelt sajt.
Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon megpirítom, majd a tömlős sajtokat hozzákeverem. Felöntöm zöldség alaplével és felforralom. Időközben beleteszem a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal. A levest tejszínnel sűrítem. A kenyeret megpirítom és bedörzsölöm fokhagymával. Ezután kockázom fel. Tálaláskor  a tányérba sajtot reszelek, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezem. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Recepty says:

    Kedves webmester,Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.Üdvözlettel,info@osszesrecept.hu


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!