Német burgonyasaláta II

A burgonya salátáknak újabb variációja került nálunk az asztalra. Ezúttal szintén egy német recept alapján. 
Ehhez szükségünk van: 2 kg héjában főtt burgonya, 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet, 18 ek olíva olaj, só, bors, 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé, 2 fej lila hagyma, 200 g szalonna kockázva.
A burgonyát előző este főzöm meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeletelem. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni. Egy nagy tálba teszem, sózom-borsozom. Ráöntöm a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverem. Amíg áll, a hagymákat felaprítom és kevés olajon kissé megpárolom. Ezt felöntöm a 200 ml leves alappal. Amikor felforr, még melegen ráöntöm a burgonyára. Jól átkeverem, majd újra fűszerezem igény szerint. A serpenyőben ezután megpirítom a felkockázott bacon szalonnát. Papíron lecsepegtetem, majd a burgonya salátához adom. A legfinomabb még melegen tálalni.

Tovább a blogra »