Big mac féle öntet: 3 ek majonéz, 1 ek reszelt hagyma, 1 kk ketchup, 1 kk cukor, 1-2 uborka apróra vágva (lehet csemege is), kis kapor, só, 1 kk tárkony vagy borecet
hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni. Mindegyik szeletre tegyünk egy nagyobb darab sajtot, majd fedjük azt be egy másik szelet hússal. A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba (egymásra pakolva, elválasztva) és tegyük a hűtőbe egy időre. Sütésig ne is vegyük ki a hűtőből, mert állítólag ez a nyitja annak, hogy szépen egybemarad a húsunk.
A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: