Ezzel a csodával vagy hetek óta szemezek. Mivel amúgy is eper szezon van, így belevágtam. Épp a napokban gondolkoztam azon egyébként, hogy a hűtőben lévő 6 dl tejföllel mi a fenét kezdjek. Na ez a recept kapóra jött.
Hozzávalók a sütihez: 6 dkg vaj, 60 ml tejföl, 10 dkg cukor, 1 nagy citrom reszelt héja, 0,5 kk vanília aroma, 1 tojás, 125 g liszt, 0,5 kk sütőpor, csipetnyi szódabikarbóna, 15 dkg eper
A recept hozzávalói 18 cm-es tortaformához íródtak.
A “nedves” hozzávalókat habosra keverem. Ezután mehet bele a liszt, sütőpor és szódabikarbóna. Az epret megmosom, majd félbevágva hozzákeverem a masszához.
60 ml kell hozzá. 🙂
A 6dl tejföl nem egyenlő a 60 ml-rel.Akkor most mennyi tejföl is kell hozzá? 6 dl vagy 60 ml ??
Tényleg érdemes, mert nagyon friss és könnyed kis süti. – viszont gyorsan fogy…. 🙂
Istenien néz ki. Hamarosan úgy is eper szezon, biztos megcsinálom. Köszi. 🙂