Pulykacomb római tálban sütve
        
        
        Vasárnap  erre esett a választásunk. A római tál amúgy is a kedvencem, nagyon  összeérnek benne az ízek, és még zsiradék sem kell hozzá. A másik a  sütőzacskó, de erről majd máskor írok.
 Szóval – pulyka felső combom  volt itthon, kicsontozva. Fűszereztem sóval, majoránnával, borssal és  egy kis pulykafűszert is tettem rá. Ezt jól bemasszíroztam a húsba.  Tettem hozzá néhány gerezd lapított fokhagymát és pici olíva olajat (ez  el is hagyható), kb. fél dl vizet.
 Sütőben 180 fokon nagyjából 2 –  2,5 órán át sütöttem. Sütési idő alatt többször megnéztem,  meglocsolgattam. Amikor a hús megpuhult, a tetejét megkentem az  alábbiakkal: 2 ek méz, ½ citrom leve, egy kis húslé.
 Ezzel a mázzal megpirítottam a tetejét.
 Fűszeres héjában sült burgonyával ettük és kovászos uborkával.