Wokban sült zöldséges csirke és kínai mézes-chilis csirke

Kicsit macerásnak tűnik az előkészülete, de viszonylag gyorsan elkészülő étel.

Hozzávalók: 5-6 kisebb gomba, 1 sárga répa, 1/2 cukkini, 1 fej hagyma, 2-3 újhagyma, kevés kaliforniai paprika, káposzta (egy kis fejnek a végét használtam), só, kevés cukor, szója szósz, olaj, vaj, 1 db csirkemell

Gombát, hagymát, új hagymát negyedekbe vágom, cukkinit karikázom, répát, káposztát, paprikát csíkozom. A hús kockra vágom.

A Wok-ot előmelegítem, majd beleöntök egy kevés olajat és egy kis darab vajat. Először a húst kezdem benne pirítani, kicsit sózom végül öntök rá egy kevés szója szószt is.

Ha megpuhul, kiveszem a húst és a zöldségeket is az előbb említett módon megpirítom. Nem kell sokáig párolni, akkor jó, ha még roppanós. (itt egy kevés cukrot is használok)

A kínai mézes csirke pedig így készül:

Hozzávalók: 2 db csirkemell nagyobb darabokban (kockázva),  

a “panír-hoz” 9 ek liszt, 1 ek olaj, 1 tojás, 1 kk só, 0,5 dl víz, 1/2 tasak sütőpor  

a mázhoz pedig: ketchup, chili por, méz, szója szósz, szezámmag

A hozzávalókból sűrű masszát készítünk, amibe belemártogatjuk a csirkemell darabokat. Közben elkészítjük a mázat is. A csirkemelleket forró olajban kisütjük, egy kis lecsepegtetjük, majd még melegen beleforgatjuk a mézes-ketchupos mázba is. 

Tojásos rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk. 





Tovább a blogra »