Danadi's Kitchen

Sárgarépával töltött pulykamell joghurtos uborkával

Az úgy volt, hogy a fagyasztóból kivettem egy adag pulykamellet (nagy adag).
Aztán benéztem a hűtőbe és összegyűjtöttem a fellelhető zöldségeket. Uborka, cukkini, sárgarépa, fehérrépa, zeller, borsó, póré. Namármost ha ebből a hatalmas adag pulykából egyféle ételt főzök, akkor valószínű 1 hétig ugyanazt esszük. Így aztán született háromféle megoldás – pulyka raguleves, Wokban sült zöldséges pulyka és ez a sárgarépával töltött változat.
Hozzávalók a sárgarépával töltött pulykához: 4-5 szelet pulykamell, 1 sárgarépa reszelve, 3 gerezd fokhagyma, só, bors 
A pulykamelleket kétfelől bevágom és kihajtom, így nagyobb szeletet kapok. Megfűszerezem ízlés szerint. Majd ráteszem a reszelt sárgarépát. A szeleteket feltekerem. Egy kisebb serpenyőbe helyezem, hozzáadom az egész fokhagymákat, meglocsolom olajjal, teszek még egy kis vizet is hozzá, és alufóliával lefedve mehet is a sütőbe. Félidőben azok az illatok!!!
Ha megsült egy kicsit meglocsolom mézes-citromos lével és egy kicsit rápirítok.
Nálunk most joghurtos uborka volt hozzá – vagy Tzatziki.

   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!