Danadi's Kitchen

Tejszínes brokkoli krémleves

A brokkolitól legtöbben tartanak. Talán a színe miatt? Én karfiol párti voltam, de miután megismertem a brokkolit, jó barátom lett. Nagyon szeretem párolva, vagy főzelékként, esetleg bundában megsütve.
Levesnek pedig igen kellemes. Volt is otthon 1 fej, ebből készült.
Nagyon gyorsan elkészül.
Kell hozzá: 1 fej brokkoli, húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is) só, bors, tejszín, szerecsen dió. (amit én mindig szerencse diónak olvasok. De a “gyors” szót is gyrosnak – meg fordítva. 🙂
A brokkolikat rózsáira szedem, a vékonyabb szárait levágom, de azt is belefőzöm majd a levesbe.
Felteszem  főni. A brokkoli nagyjából 10 perc alatt puhára fő. A lé nagy részét leöntöm. (nem öntöm ki) és a brokkolit leturmixolom. Ha nagyon sűrű hígítom még a lével.
Felforralom és hozzáöntöm a tejszínt. Ízesítem a fűszerekkel és miután újra felforrt, el is készült.

Ugye milyen egyszerű?
Levesbetétnek mehet bele pirított zsemlekocka, esetleg mini mozzarella, de ha megszórjuk egy csipet parmezán sajttal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!