Profiterol

Vasárnap vendégeink lesznek, és mivel olasz ebédet találtunk ki, ahhoz ugye olasz desszert is dukál. A tiramisu is finom, de a gyerekek nem szeretik a kávés dolgokat, így esett erre a választás. Egyszerű elkészíteni, és ha belegondolok, hogy egy ekkora adagot egy bolthálózat 999.- Ft-ért árulja….
Hozzávalók a tésztájához: 7 dkg szitált liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 1 dl víz, csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor  
A csokikrémhez pedig kell: 200g csokoládé, 3 dkg vaj, 1dl tej
Forraljuk fel a vizet, majd tegyük hozzá a vajat és a sót, ezután szitáljuk bele a lisztet. Jól keverjük össze, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat is. A masszát ezután tegyük nyomózsákba és egy kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsibe nyomjunk ki nagyjából 20 halmot. Süssük előmelegített sütőben, de ne sokáig. Nem kell megijedni, a halmok szépen megnőnek és üregesek lesznek. Ha kihűlt ollóval fúrjunk lyukat beléjük. 
A tejszínt eközben verjük fel és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Habzsák segítségével töltsük meg a lyukakon keresztül a tésztákat. A tejbe tördeljük bele a csokit, melegítsük meg, majd keverjük hozzá a vajat is. Ezzel a csokimázzal öntsük le a tésztákat.     

 

Tovább a blogra »