Pizza alap

Egészséges pizza – a változatosság kedvéért.

Ezt a receptet egy volt kolléganőmtől kaptam. Nekünk ez a recept vált be a legjobban. Mindig sikerül. A tésztája kívül ropogós belül puha. Nagyon egyszerű elkészíteni, a hozzávalók pedig tuti mindenkinél megtalálható a konyhában.

Kell hozzá:

40 dkg liszt ( ezúttal teljes kiőrlésű )

250 ml meleg víz

1 csomag sütőélesztő (kocka élesztővel még jobb)

csipet só

3 ek olaj (itt olíva olaj)

A hozzávalókat összekeverem egy keverő tálban. Letakarva nagyjából 30 percig kelesztem. Lisztezett deszkán kinyújtom. Ebből az adagból 3 kerek pizza lesz. Nálunk jobban bejön a tepsis változata. A tepsibe sütőpapírt teszek. Ha elmarad az sem baj, nálam még nem égett oda az alja. 🙂

Saját készítésű paradicsom szósszal megkenni (erről majd legközelebb) ízlés szerint megpakolni. Nálunk a tepsiben 3 ízben készül, merthogy mindenki másképp szereti.

Tovább a blogra »