Kairói citrusos csirke

Az általunk egyik legkedveltebb húsétel – a csirke. Mivel sokféleképpen készíthetjük el, sosem válik unalmassá. Tekintettel arra, hogy a család női tagjai állandó fogyókúrában élnek, a csirkemell bizonyult ezúttal is a legjobb választásnak. Nem kell mindig pörkölt és rántott hús – bár ezek is nagy kedvencek. Időnként jól esnek a friss ízek.


Az ételek gyors elkészítésének egyik legjobb módja, ha Wok-ban sütünk. 


Hozzávalók: 1 csirkemell, kis gyömbér, édeskömény levele  (2 levél), 1 újhagyma, 3 db fokhagyma, só, bors, chili paprika.


A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. A Wok-ot előmelegítjük beletesszük a zsiradékot. (új kedvencem a kókuszzsír) beletesszük a karikára vágott hagymát, csíkokra vágott édesköményt majd a húst is. Ezután fűszerezzük meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, chilit és reszeljünk rá egy kevés gyömbért. Pirítsuk együtt, majd adjunk hozzá 2 narancs gerezdjeit illetve 1 citrom levét.


Hozzá fűszeres bulgurt készítettem, amit kairói shoarma fűszerrel (édeskömény, menta, kurkuma) ízesítettem.


Pikáns egy ebéd :-)

Tovább a blogra »