Danadi's Kitchen

Kairói citrusos csirke

Az általunk egyik legkedveltebb húsétel – a csirke. Mivel sokféleképpen készíthetjük el, sosem válik unalmassá. Tekintettel arra, hogy a család női tagjai állandó fogyókúrában élnek, a csirkemell bizonyult ezúttal is a legjobb választásnak. Nem kell mindig pörkölt és rántott hús – bár ezek is nagy kedvencek. Időnként jól esnek a friss ízek.

Az ételek gyors elkészítésének egyik legjobb módja, ha Wok-ban sütünk. 

Hozzávalók: 1 csirkemell, kis gyömbér, édeskömény levele  (2 levél), 1 újhagyma, 3 db fokhagyma, só, bors, chili paprika.

A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. A Wok-ot előmelegítjük beletesszük a zsiradékot. (új kedvencem a kókuszzsír) beletesszük a karikára vágott hagymát, csíkokra vágott édesköményt majd a húst is. Ezután fűszerezzük meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, chilit és reszeljünk rá egy kevés gyömbért. Pirítsuk együtt, majd adjunk hozzá 2 narancs gerezdjeit illetve 1 citrom levét.

Hozzá fűszeres bulgurt készítettem, amit kairói shoarma fűszerrel (édeskömény, menta, kurkuma) ízesítettem.

Pikáns egy ebéd :-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. nagyon finom volt. A narancs és a citrom teljesen megbolondította. Ezt még soha nem készítettem, de most már szerintem gyakori vendég lesz nálunk. 🙂

  2. Nóra says:

    nagyon ínycsiklandozóan néz ki 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!